haptonomie

Haptonomi er en psykosomatisk læremåte som hjelper deg å få innsikt i hvorfor du for eksempel har vondt i ryggen, strammer nakke og skulder muskulatur eller er så anspent.

Utgangspunktet for behandlingen er at alle våre handlinger er styrt av våre følelsesmessige opplevelser og våre følelsesmessige minner. Mennesker som på en uhensiktsmessig måte håndterer disse signalene ved å ikke lytte til eller fortrenge dem, kan få kroppslige problemer. Gjennom behandling vil du lære å "lytte" til dine kroppslige signaler kunne oppdage hvordan din kropp påvirkes av din måte å håndtere utfordringer på.  Du kan igjen begynne å føle hva som ”beveger” deg og hva som ”rører” deg.

Kroppen signaliserer hvordan du står i livet. Det er ofte små signaler som vi ikke legger merke til. En startende hodepine, hjertebank, kortpusten eller anspenthet. Musklene strammer seg i nakken du heiser skuldrene eller strammer kjeve musklene vi skal tross alt lære å bite tennene sammen, en klump i magen når vi skal treffe noen eller når vi har en konflikt på jobben.  Eller om det er store kraftige signaler som vi er så vant med at vi knapt nok setter de i forbindelse med hvordan vi har det i livet. Det være seg søvnløshet, stress, usikkerhet. Hvis du kjenner disse følelsene og tør føle på dem er det signaler og veivisere som kan gi deg en pekepinn på hvor du står i livet og hvordan du kan komme deg videre med reduserte plager. Vi lever i en kultur der det er viktigere å kunne svare på spørsmålet: Hva synes jeg om det, altså hva er mine tanker om dette? I stedet for: Hva gjør det med meg, hvilke følelser gir dette meg? Dersom vi ikke tillater dette kan det føre til blokkeringer både emosjonelt og fysisk.

Gjennom enkle øvelser lærer du å gjenkjenne kroppens spenninger og hvordan du kan endre disse reaksjonene ved å akseptere og å håndtere de bakenforliggende årsakene til dine plager. 

 

Link:

Akademiet for Haptonomie

International journal of haptonomy and haptotherapy

Scientific Institute of Haptonomy

INTERNATIONAL CENTER FOR RESEARCH AND DEVELOPMENT OF HAPTONOMY

 

 

 

 

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Fysiopraksis

Storgata 146
3915 Porsgrunn

Timebestilling

Tlf: 920 35 558
Epost: post@fysiopraksis.no

Åpningstider

Mandag til fredag
8.00 til 16.00

Personvern
Innhold © Fysiopraksis. Webdesign © 2016-22 av Web Norge.